Se taie slanina în fășii și se lasă 4-5 zile la sare, la rece (în frigider).
După cele 4-5 zile, bucățile de slănină se fierb în apă, cu boabe de piper, 2-3 frunze de dafin, cimbru.
Se scot bucățile din apă și se pun bucățile de slanină la afumat timp de 5-6 ore.
Recomandări
Dacă bucata de slănină e subțire și mai moale se poate rula, se înfășoară și se strânge bine cu sfoară, rezultând o ruladă care se prepară la fel ca șunca.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.