Se pun la fiert cu ceapa, morcovul, 2-3 catei usturoi.
Apa trebuie sa treaca cu o palma deasupra carnii.
Cand incepe sa fiarba se curata spuma, apoi se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand se desface carnea de pe oase, iar zeama se lipeste de maini, se opreste focul.
Carnea se desface de pe oase si se aseaza in farfurii cu rondele de morcov.
Zeama se potriveste de sare si de usturoi dupa gust si se strecoara.
Se pune zeama in farfurii peste carne si se da la racoare.
Recomandări
Pentru un aspect deosebit se poate pune carnea la presat, iar apoi se pot taia felii care le punem in farfurii.
Se poate pune piftia in cesti si cand se serveste se scoate din cesti si se aseaza pe un platou.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.