2-3 metri mațe porc spălate bine și curățate cu dosul cuțitului
Preparare
0/
7 pași
Se toacă carnea prin mașina de tocat.
Se curăță usturoiul și se pisează într-un mojar, cu ajutorul unui pisălog.
Se amestecă într-un vas mai mare carnea cu usturoi, ardeiul iute, cimbru și sarea după gust.
Se adaugă câteva linguri de apă și se frământă foarte bine.
Se umplu mațele cu ajutorul unei pâlnii de cârnați.
După ce ați format cârnații, îi dăm afară pentru 2 zile, ca să se usuce. Dacă e prea cald afară, atunci la frigider, ideea să fie la loc rece.
Se consumă fripți la cuptor sau pe grătar.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.