Sărmăluţe în foi de varză murată

9
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Se poate folosi o oala de fonta mare ce o puteti băga la cuptor sau un vas termorezistent ceramic.

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 1kg carne tocată (amestec porc cu vită)
  • 200g orez
  • 3-5 cepe
  • 1 sticlă de 1/2 litru sos de legume ( vezi reţeta ) sau bulion 2-3 linguri
  • 1 sticlă suc de rosii
  • sare
  • piper
  • frunze de varză murată
  • costiţă afumată

Preparare

0 / 12 pași
  1. Carnea se toaca cu masina de tocat sau se toaca marunt cu cutitul.
  2. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit cu 2-3 linguri ulei.
  3. Se pune sticla de sos daca aveti, daca nu se adauga odata cu ceapa un morcov ras pe razatoarea mica, iar mai tarziu 2-3 linguri de bulion dizolvat cu apa.
  4. Se alege orezul, se spala si se pune in cratita cu ceapa.
  5. Se pune sare si piper dupa gust si se lasa sa se raceasca.
  6. Se adauga carnea si se amesteca bine.
  7. Se ia umplutura cu lingurita, se pune pe frunza de varza, se roteste si se bag capetele sarmalutei inauntru.
  8. Se pot folosi frunze da varza murata si in acest caz se spala bine.
  9. Sau se folosesc frunze de varza proaspete, oparite in bors.
  10. Se pun frunze intr-o cratita se aseaza bucatele de costita, sarmalutele; se acopera cu bucati de costita si apoi varza tocata.
  11. Se pune apa si se pun la foc mic timp de 1 ora dupa care se pune sucul de rosii, apa, sare daca mai e nevoie si se bag in cuptor timp de 1 ora la 150-180 grade.
  12. Se servesc calde cu smantana sau cu hrean ras si mămăliguţă.
Ingrediente:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.