Rulouri cu nucă

12
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 12 ingrediente
  • 200g unt
  • 2 linguri smântână
  • 20g drojdie
  • 2-3 linguri vin alb
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat sau vanilie
  • 500g făină
  • 2 ouă
  • 250g nucă tocată la cuţit, nu măcinată
  • 100-150g zahăr
  • 250g rahat
  • 100g zahăr pudră
  • sare

Preparare

0 / 8 pași
  1. Se amesteca galbenusurile cu untul, smantana si drojdia dizolvata in vin.
  2. Se adauga faina pana se optine un aluat tare si omogen.
  3. Se intinde o foaie subtire (groasa de 2 mm) si se taie patratele de 3 cm.
  4. Rahatul se taie sub forma de bastonase de 3 cm.
  5. Pe fiecare patrat de aluat se pune un bastonas de rahat si se ruleaza.
  6. Rulourile se dau prin albus batut putin, apoi prin nuca amestecata cu zahar.
  7. Se aseaza in tava unsa si se baga in cuptorul incins (180-200 grade)  pentru 15-20 minute.
  8. Se dau calde prin zahar pudra.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.