Prăjitură cu nucă de cocos şi banane

5/5 1

/ 5. vot(uri)

14
ingrediente
  • Timp Total 0 ore 2min
  • Complexitateredusă
  • Prepararea în12 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Ingrediente blat

0 / 6 ingrediente
  • 7 albuşuri de ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 100g nucă cocos
  • 100g nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • 1/2 lingurită amoniac stins într-un pahar cu 1 lingură de oţet sau zeamă de lămâie

Ingrediente cremă

0 / 8 ingrediente
  • 7 galbenuşuri de ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 6 linguri lapte
  • 3 linguri făină
  • 100g unt
  • 3 plicuri vanilie sau seminţele de la un baton de vanilie
  • 3-4 banane, mai tari la textură (să nu fie trecute)
  • ciocolată rasă sau glazură ciocolată

Preparare blat

0 / 5 pași
  1. Se bat 7  albusuri spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine.
  2. Se adauga faina in spuma de albusuri.
  3. Se mixeaza bine, apoi se adauga nuca,  nuca de cocos si amoniacul stins.
  4. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava dreptunghiulara de 25cm x 35cm in care se pune hartie de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  5. Tava se introduce in cuptor la 200 grade 5 minute si 15 minute la 150 grade.

Preparare cremă

0 / 5 pași
  1. Se freaca galbenusurile cu zahar.
  2. Se adauga laptele si faina
  3. Se amesteca cu telul la foc mic sau bain-arie (baie de apă) pana se ingroasa
  4. Dupa racire, crema se adauga treptat la untul frecat spuma
  5. Se adauga 2-3 pliculete de vanilie

Preparare finală - asamblare prăjitură

0 / 2 pași
  1. Pe blatul racit se aseaza rondele de banana pe toata suprafata apoi un strat de crema si la final se rade ciocolata deasupra.
  2. Se introduce la frigider si se taie a doua zi cu un cutit tinut putin la flacara pentru taierea corecta a prajiturii.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.