Prăjitură cu glazură

13
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

tel
bol
oală
tavă de copt

Ingrediente foi

0 / 7 ingrediente
  • 200g unt
  • 150g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 500g făină
  • 1 praf sare
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 linguriţă amoniac stins cu oţet sau suc de lămâie

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 100g zahăr
  • 200ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 cană vişine proaspete sau din vişinată
  • 1 lingură esenţă rom

Ingrediente glazură

0 / 1 ingrediente
  • 4 albuşuri cu 150 zahăr pudră se bat pe baie de apă

Preparare foi

0 / 3 pași
  1. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga untul topit dar rece, laptele si amoniacul.
  2. Se incorporeaza faina si se framanta bine aluatul.
  3. Se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii.

Preparare cremă

0 / 2 pași
  1. Zaharul impreuna cu cacao se topeste in lapte.
  2. In siropul racit se pune o foaie sfarmata, visinele tocate si se amesteca bine.

Preparare montarea prajiturii

0 / 2 pași
  1. Intre cele 2 foi se va pune crema, iar deasupra se aseaza glazura.
  2. Se baga la frigider si se serveste a doua zi.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.