Prăjitura ,,Alb şi Negru”

20
ingrediente
>9
porții
Notă timp*: 4h

Ustensile necesare

Ingrediente blatul I

0 / 4 ingrediente
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 pachet zahăr vanilat

Ingrediente foi 2 bucăți

0 / 7 ingrediente
  • 2 ouă
  • 2 linguri cacao
  • 100g unt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri smântână
  • făină
  • 1 praf da sare

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 1/2 litru lapte
  • 3-4 linguri de făină
  • 1 lămâie (coaja şi suc)
  • 6 linguri zahăr
  • 100g unt

Ingrediente glazura

0 / 4 ingrediente
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 25g unt

Preparare blat I

0 / 5 pași
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Se dat albusurile spuma, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.
  3. Se incorporeaza faina usor cu telul.
  4. Se pune totul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.
  5. Se baga in cuptorul incins ~15 minute.

Preparare foi

0 / 3 pași
  1. Se amesteca ouale cu untul, smantana, zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lămâie.
  2. Se incorporeaza faina pana rezulta un aluat care se poate intinde cu mana pe tava tapetata cu faina.
  3. Se fac 2 foi din acest aluat si se coc la 180 grade.

Preparare cremă

0 / 5 pași
  1. Se amesteca faina cu zaharul si putin lapte,se incorporeaza laptele fierbinte si se fierbe incontinuare la foc mic pana se ingroasa.
  2. Se lasa sa se raceasca, se adauga sucul si coaja de lamaie, apoi untul frecat spuma.
  3. Se pune jumate din crema pe prima foaie apoi se pune blatul I pe care s-a pus restul de crema.
  4. Se pune a doua foaie si se preseaza bine.
  5. Dupa 3-4 ore se pune glazura peste prajitura.

Preparare glazură

0 / 1 pași
  1. Zaharul, cacaua si laptele se topesc si se adauga untul, la bain-marie.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.