Cuburi cu mere şi nucă

12
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

bol
tel
lingură
tavă de copt
cuptor
cuțit

Ingrediente principale

0 / 8 ingrediente
  • 1kg mere
  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţa bicarbonat de sodiu
  • o linguriță zeamă de lămâie
  • 50g nucă tocată la cuțit

Ingrediente glazură

0 / 4 ingrediente
  • 12 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 2-3 linguri apă
  • 200g unt

Preparare

0 / 16 pași
  1. Se bat ouăle spumă, cu zahăr.
  2. Se adaugă făina, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și cacao.
  3. Se amestecă totul foarte bine până se obține un aluat.
  4. Merele se taie cuburi, pe o planșetă de lemn, cu ajutorul unui cuțit.
  5. Se amestecă merele în aluat.
  6. Se pregătește o tavă de copt cu o hârtie de copt.
  7. Se pune aluatul cu mere în tavă.
  8. Se bagă tava în cuptorul încălzit în prealabil și se ține la cuptor timp de 40-45min.
  9. Se verifică aluatul dacă e făcut cu ajutorul unui bețigaș sau scobitori.
  10. Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit.
  11. După ce s-a răcit, se taie prăjitura în pătrate mici.
  12. Separat, se amestecă într-o oală, cele 12 linguri de zahăr cu apă și cacao.
  13. Se pune oala pe foc.
  14. După ce a dat în clocot, se oprește focul și se adaugă untul.
  15. Se poate pune și puțin rom, dacă se dorește.
  16. Se toarnă glazura călduță peste prăjitura din tavă.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.