Ciocolată de casă

5/5 1

/ 5. vot(uri)

6
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 0 ore 35min
  • Complexitateredusă
  • Prepararea în14 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Oala sau cratița poate fi mică, de 1 litru.

Ingrediente

0 / 6 ingrediente
  • 500g zahăr sau miere de albine (vezi recomandările de la final)
  • 150g unt
  • 75g cacao
  • 150g apă
  • 500g lapte praf
  • 50-100g alune sau nucă

Preparare versiunea cu zahăr

0 / 11 pași
  1. Pregătim o oală mică, în care punem apa, cacao și zahărul.
  2. Se lasă la foc mic și se amestecă bine, până se leagă siropul.
  3. Se răstoarnă siropul fierbinte într-un castron sau bol de porțelan/sticlă. Adaugăm laptele praf.
  4. Se amestecă bine cu mixerul cu paletele groase folosite la frământat sau daca nu aveti mixer, folosiți o lingură (de lemn).
  5. Ca și recomandare, la pasul 4 anterior, castronul se poate pune într-un vas cu apă fierbinte pentru a întârzia întărirea compoziției.
  6. După ce compoziția s-a omogenizat, se adaugă untul și se amestecă din nou totul.
  7. Separat se toacă mărunt câteva nuci și/sau alune pe o planșetă de lemn, după care se adaugă în compoziție.
  8. Se adaugă toata compozitia pe o folie de celofan, folie așezată într-o tavă. Sau puteți pune direct în tavă compoziția, dar tava trebuie unsă cu puțin unt, pentru a ușura desprinderea ciocolatei.
  9. Se întinde compoziția într-un strat gros de 1 cm.
  10. După 15 minute se dă semne la batoanele de ciocolată, folosind un cuțit.
  11. Se pune la loc rece, cel mai bine în frigider, pentru ca ciocolata să se întărească.

Preparare versiunea cu miere de albine

0 / 3 pași
  1. În oală punem cacao, apa și untul și punem la foc mic, pentru ca untul să se topească ușor.
  2. Când untul s-a topit, adaugam amestecul într-un bol, unde punem și laptele praf. De aici vor urma pașii de mai sus, începând cu pasul nr. 4.
  3. La pasul 6 de mai sus, în loc de unt, noi vom adăuga mierea de albine, care e bine să nu fie pusă când totul este fierbinte.

Recomandări

Când folosim miere de albine în loc de zahăr, atunci vom adauga mierea la final, dupa ce amestecam toata compoziția și ea s-a mai răcit.
Eu recomand mierea de albine, deoarece preparatul final cu miere este mai sănătos decât cel cu zahăr.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.