2 lingurițe bicarbonat de sodiu stins cu lămâie sau 1 praf de copt
3 linguri de miere
70g unt
făină
Ingrediente glazură
0/
5
ingrediente
130g unt
8 linguri lapte
4 linguri cacao
150g zahăr brun
150g nucă măcinată sau nucă de cocos
Preparare blat
0/
7 pași
Se freacă ouăle cu zahărul, untul și miere.
Se adaugă bicarbonatul stins cu lămâie.
Se adaugă făină până se obține un aluat ce se poate întinde.
Din aluat se întinde o foaie de 0,5cm, cât o tavă dreptunghiulară.
Se bagă în cuptorul încins în prealabil și se lasă 20 minute.
Se scoate din cuptor și se taie caldă sub formă de bastonașe de 1,5cm/5cm.
Se introduce fiecare bastonaș în glazură, pe o lungime de 4cm și se dau prin nucă măcinată sau nucă de cocos.
Preparare glazură
0/
1 pași
Se topește zahărul cu cacao și se adaugă untul la baie de apă.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.