Cornuleţe cu untură

Notă timp*: 5h, aluatul stă la frigider.

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 8 ingrediente
  • 1 cană untură de porc
  • 1 cană smântână
  • 3 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat ( sau semințele de la jumătate de pastăie de vanilie)
  • 1 praf sare
  • rahat sau papaya deshidratată (are gust şi arată similar cu rahatul)
  • aprox. 500-600g făină
  • zahăr pudră

Preparare

0 / 16 pași
  1. Se freacă untura cu zahărul și vanilia. Se adaugă un praf de sare.
  2. Se adaugă smântâna și se amestecă foarte bine.
  3. Se incorporează făina treptat, până se obține un aluat vârtos, astfel: se pune cam o jumătate de cană de făină și se amestecă, după care se adaugă încă o jumătate de cană de făină, se amestecă și tot așa până se termină făina.
  4. Se frământă bine aluatul.
  5. După ce aluatul e gata, el se pune la frigider și se lasă aproximativ 5 ore, pentru a se întări.
  6. Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o planșetă de lemn, cu ajutorul sucitorului, o foaie de aprox. 0,5cm grosime.
  7. Se taie aluatul în forme de discuri cu ajutorul unei farfurii sau bol cu canturi subțiri.
  8. Se împarte fiecare formă de disc în 6 părți egale, folosind un cuțit.
  9. Se pune o bucată de rahat sau papaya deshidratată pe fiecare bucată din disc.
  10. Se formează cornulețele, rulând aluatul (bucata de disc) de la bază spre vârful formei.
  11. Se pune hârtie de copt într-o tavă de copt și se așează cornulețele în tavă.
  12. Se dă cuptorul la 180 grade pentru a se încinge.
  13. Se introduce tava cu cornulețe în cuptorul încins.
  14. Se lasă cornulețele în cuptor pentru aprox. 20 minute, la 180 grade.
  15. Când sunt gata, se scot cornulețele din cuptor.
  16. Separat, pregătim niște zahăr pudră într-o farfurie și dăm cornulețele calde prin zahărul pudră.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.