/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Oilfish sau escolar este un pește relativ gras, ce se găsește în oceane, în zona tropicală și temperată, în special Oceanul Indian. Este un pește relativ gras, cu carnea albă, ceva mai gustos decât somonul. A fost de multe ori asemănat și chiar confundat cu butterfish sau chiar codul, având structură asemănătoare cu acesta. De multe ori în restaurantele din America s-a etichetat sau vândut escolarul sub denumirea de cod. El a fost chiar incorect etichetat butterfish sau cod.
În concluzie este un pește gustos, consistent, care vă va încânta papilele gustative. Oilfish are o cantitate redusă de mercur față de alți pești, dar e bine să fie consumat în cantități medii și mici, datorită faptului că conține esteri de ceară ce sunt nedigerabili. Astfel dacă consumați acest pește în cantități mari și des, puteți să aveți diverse probleme: senzația de greață, crampe abdominale și/sau efect purgativ.
Eu l-am gătit aici în cel mai simplu mod posibil, la grătar și functionează foarte bine alături de orice legumă fiartă și stropt cu puțină zeamă de lămâie. În cazul de față l-am așezat lângă niste cartofi natur cu pătrunjel.