Cornuleţe cu unt

9
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

planșetă lemn
pahar
sucitor

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 200g unt
  • 2 linguri smântână
  • 2 pachete vanilie
  • 2 ouă
  • 15 grame drojdie
  • făină
  • rahat colorat
  • zahăr pudră
  • 1 praf sare

Preparare

0 / 15 pași
  1. Se freacă drojdia cu smântâna.
  2. Se adaugă untul, ouăle, sarea și vanilia.
  3. Se amestecă totul foarte bine.
  4. Se incorporează făină cât cuprinde pentru obținerea unui aluat vârtos, ușor de întins.
  5. Se frământă aluatul rezultat foarte bine.
  6. Se întinde aluatul cu ajutorul sucitorului, pe o planșetă de lemn, astfel încât să obținem o foaie groasă de 0,5cm.
  7. Folosim un bol sau farfurie pentru a tăia forme de discuri, din aluat.
  8. Împărțim fiecare disc în 6 bucăți egale.
  9. Pe fiecare bucată/triunghi format la punctul anterior, punem o bucățică de rahat și se ruleaza de la baza spre vârf pentru a forma cornulețul.
  10. Se pregătește o tavă de copt, pe care putem pune hârtie de copt.
  11. Punem cornulețele formate în tavă.
  12. Se încinge cuptorul la 180 grade.
  13. Punem tava cu cornulețe în cuptorul încins și lăsăm pentru aproximativ 15-20 minute.
  14. Pregătim niște zahăr pudra într-o farfurie.
  15. Scoate tava cu cornulețe din cuptor și dăm fiecare cornulet cald prin zahărul pudră.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.