Se incorporează făină cât cuprinde pentru obținerea unui aluat vârtos, ușor de întins.
Se frământă aluatul rezultat foarte bine.
Se întinde aluatul cu ajutorul sucitorului, pe o planșetă de lemn, astfel încât să obținem o foaie groasă de 0,5cm.
Folosim un bol sau farfurie pentru a tăia forme de discuri, din aluat.
Împărțim fiecare disc în 6 bucăți egale.
Pe fiecare bucată/triunghi format la punctul anterior, punem o bucățică de rahat și se ruleaza de la baza spre vârf pentru a forma cornulețul.
Se pregătește o tavă de copt, pe care putem pune hârtie de copt.
Punem cornulețele formate în tavă.
Se încinge cuptorul la 180 grade.
Punem tava cu cornulețe în cuptorul încins și lăsăm pentru aproximativ 15-20 minute.
Pregătim niște zahăr pudra într-o farfurie.
Scoate tava cu cornulețe din cuptor și dăm fiecare cornulet cald prin zahărul pudră.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.