1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu puțină lămâie
vanilie naturală (sau 2 pachete zahăr vanilat)
150g zahăr brun
1/2kg făină
1 praf sare
Preparare
0/
8 pași
Se sparg ouăle și se freacă cu untul, zahărul, zahărul vanilat, smântâna și sarea.
Se adaugă bicarbonatul stins cu puțină zeama de lămâie.
Se incorporează făina până ce devine o cocă vârtoasă.
Se frământă bine și se întinde o foaie de 5-7mm pe o planșetă de lemn, cu ajutorul unui sucitor.
Se taie biscuiții cu ajutorul unor forme sau pahar sau cu ajutorul unui cuțit în formă pătrată.
Se pune hârtia de copt în tavă, peste care se așează biscuiții.
Se încinge cuptorul la 180g și dupa 5 minute se introduce tava în cuptor pentru 15-20min.
Se scot biscuiții din cuptor și se pot orna cu ciocolată topită sau se pot da prin zahăr pudră.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.