Se pune laptele la prins într-un vas care poate fi băgat în cuptor sau se varsă iaurtul ulterior într-un vas termorezistent.
Când s-a prins dupa 1-2 zile se bagă vasul în cuptorul încins bine.
Se stinge cuptorul și se lasă vasul în cuptor 3-4 ore până se separă brânza de zer.
Se pune tifonul pe strecurătoare și se toarnă în ea conținutul din vasul scos din cuptor.
Se lasă 2-3 ore pentru ca brânza rezultată să fie scursă bine.
Se scoate din strecurătoare și poate fi servită.
Se poate servi cu smântână si mamaliga sau se poate amesteca cu mărar pentru aperitiv.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.