Cum putem să facem brânză de vaci

1
ingrediente
3
porții

Ustensile necesare

carafă
tifon
strecurătoare
vas termorezistent ceramic

Ingrediente

0 / 1 ingrediente
  • minim 2 litri lapte de vacă

Preparare

0 / 7 pași
  1. Se pune laptele la prins într-un vas care poate fi băgat în cuptor sau se varsă iaurtul ulterior într-un vas termorezistent.
  2. Când s-a prins dupa 1-2 zile se bagă vasul în cuptorul încins bine.
  3. Se stinge cuptorul și se lasă vasul în cuptor 3-4 ore până se separă brânza de zer.
  4. Se pune tifonul pe strecurătoare și se toarnă în ea conținutul din vasul scos din cuptor.
  5. Se lasă 2-3 ore pentru ca brânza rezultată să fie scursă bine.
  6. Se scoate din strecurătoare și poate fi servită.
  7. Se poate servi cu smântână si mamaliga sau se poate amesteca cu mărar pentru aperitiv.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.