/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Crusta pentru tarte se poate folosi la mai multe rețete, atât la tartele mari, cât și la mini tarte. Tartele cu fructe reprezintă una din rețetele mele preferate și un desert al copilăriei. Oricine se bucură, de la copil la adult, când pe masă are o mini tartă savuroasă și plină de culori.
Acest aluat poate fi folosit și pentru biscuitele folosit în prăjitura Siret, pentru că este fraged. Și în general poate fi folosit pentru biscuiți simpli, plini de savoare și gust de lapte și unt. Iar tartele mari sau mini tartele se pot umple cu orice tip de cremă, cu fructe sau frișcă.
Rețeta culinară de aluat pentru tarte are un principiu general clar în ce privește cele două ingrediente principale făina albă și untul: cantitatea de unt trebuie să reprezinte jumătate din cantitatea de făină folosită.
În ce privește făina e bine să folosiți făină albă 000 sau 550, făina 550 fiind denumită plain flour în Marea Britanie, făină 0 în Italia, făină 55 în Franța și all purpose flour în SUA. Făina 000 este făina specifică produselor de patiserie, fiind cea mai fină dintre toate tipurile de făină, iar 550 e ceva mai dură, dar e folosită și la produse de patiserie.
Dacă nu folosiți imediat crustele de tartă, le puteți păstra în frigider pentru o săptămână sau le puteți pune în pungi la congelator, unde le puteți ține și luni întregi. Dacă folosiți crusta direct din congelator, nu e nevoie să le decongelați ca să le umpleți cu cremă, ci le puteți folosi imediat, fiindcă e chiar de dorit să le băgați în congelator chiar reci/înghețate.