Oala să fie termorezistentă, să o puteți folosi și în cuptor.
planșetă lemn
cuțit
lingură de lemn
oală
plită
cuptor
spumieră
Ingrediente
0/
10
ingrediente
1 piept de pui sau găină
1 morcov
1 păstârnac
1 pătrunjel
1 ţelină mică
1 ceapă mare
2-3 linguri ulei
250g orez pentru un litru de supă (1 cană de orez la 4 căni de apă)
pătrunjel frunze
sare
Preparare
0/
10 pași
Se pune carnea la fiert ~1,5 l de apa.
Se curata si se spala radacinoasele.
Se adauga radacinoasele dupa ce se ia spuma (sau se aruncă prima apă de la carne) si cand clocoteste supa (daca pieptul e de gaina de ţară se fierbe mai mult carnea si dupa aceea se vor adauga radacinoasele in oala cu supa ).
Se toaca ceapa si se caleste in ulei intr-o tigaie sau cratiță separată.
Se alege si se spala orezul.
Se adauga orezul peste ceapa si se caleste putin.
Se adauga supa (4 cani de supa la 1 cana de orez) peste orez si se fierbe. La acest pas puteţi folosi lingura de lemn pentru a amesteca totul, dar dupa 3-4 minute nu mai amestecaţi in pilaf pentru a nu sparge bobul de orez.
Se adauga carnea desfacuta de pe oase, radacinoasele fierte si tocate marunt (daca e prea gros pilaful se mai poate pune supa fierbinte). Se pune pilaful la cuptor pentru 10 minute si nu se umbla cu lingura prin el.
Se opreste focul cand bobul de orez s-a fiert si se mai poate lasa in cuptor pentru ca orezul sa se umfle bine.
Se serveste in farfurii cu patrunjel verde.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.