/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Pieptul de rață dacă știi să îl faci urmând pașii, dar mai ales timpii corespunzători de prăjire și coacere, atunci nu puteți da greș. E similar ca la un grătar de vită. Dacă lași prea mult bucățile de carne pe grătar, carnea va fi mult prea tare pentru a fi servită. Mie personal îmi place carnea mediu spre făcut.
Eu am folosit două jumătăți de piept de rață, cumpărat de la magazin (aprox. 300g fiecare și aprox 2 degete grosime). Se știe că carnea de rață este una din cele mai gustoase și sănătoase tipuri de carne.
Aș putea spune despre această rețetă că ca este ridicol de ușoară, fiind îmbinate două metode de gătit, prăjirea întâi a pieptului și pe urmă coacerea lui la cuptor. Totul este să aveți la îndemână două tigăi sau o tigaie/o oală cu fundul gros (de preferat de fontă) pentru prăjire și o tavă pentru cuptor (partea de coacere).