Prăjitură cu nucă de cocos

15
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

bol
tel
mixer
tavă de copt
cratiță
lingură

Ingrediente foi

0 / 8 ingrediente
  • 2 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte sau apă
  • 2 pacheţele de zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 500g făină
  • 2 linguriţe amoniac pentru prăjituri

Ingrediente cremă

0 / 3 ingrediente
  • 500g smântână
  • 125g nucă de cocos
  • 100g zahăr

Ingrediente glazură

0 / 4 ingrediente
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri cacao
  • 10g unt

Preparare foi

0 / 4 pași
  1. Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, zahar vanilat si cu laptele ferbinte.
  2. Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de lamiie.
  3. Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
  4. Se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz.

Preparare cremă

0 / 1 pași
  1. Se bate smantana frisca cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

Preparare glazură

0 / 1 pași
  1. Se amesteca toate ingredientele si se tin pe foc pana clocotesc.

Preparare finală - montarea prăjiturii

0 / 1 pași
  1. Se pune crema intre foi, iar pe ultima foaie se pune glazura si se presara nuca de cocos.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.