/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Cremă de vanilie, acest sublim mix de cuvinte care îți lasă gura apă, care te duce cu gândul la prăjituri, tarte, budinci și înghețate. Toate aceste dulciuri se folosesc de celebra și binecunoscuta cremă de vanilie.
Vreau să specific din capul locului că pentru acest preparat culinar trebuie folosite doar ingrediente de calitate, de preferat bio. Atât laptele, cât mai ales vanilia, e necesar să fie din surse de încredere. Nu se folosește și nici nu recomand folosirea zahărului vanilat, adica vanilia artificiala. E nevoie de semințele unui baton de vanilie sau simpla păstaie de vanilie aruncată în lapte (dacă semințele au fost folosite deja). E ok și pudra de vanilie sau extractul de vanilie de Bourbon.
În afară de diverse prăjituri, unde de obicei crema de vanilie se folosește rece, puteți servi crema și pe post de budincă caldă. În concluzie o puteți servi și caldă.