Blat de tort cu nucă

6
ingrediente
8
porții

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Puteti folosi mixer sau tel.

Ingrediente

0 / 6 ingrediente
  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • 10 linguri apă
  • 200g făină
  • 1 praf copt sau un vârf de linguriță de bicarbonat stins în lămâie
  • 100g nucă

Preparare

0 / 11 pași
  1. Se separă gălbenușurile de albușuri.
  2. Se freacă gălbenușurile cu zahăr până devine o cremă.
  3. Se adaugă făina.
  4. Se adaugă bicarbonatul stins în prealabil în puțină lămâie. De fapt puteți pune bicarbonatul într-o gropiță făcută în mijlocul făinii peste care se pune o lingură de lămâie pentru a-l stinge.
  5. Separat se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se incorporează în celălalt vas, unde aveți amestecul de făină și gălbenușuri. Se folosește o lingură pentru a se incorpora ușor.
  6. Se toarnă într-o formă de tort tapetată sau o cratiță de 3kg.
  7. Se introduce în cuptorul încins și se lasă aproximativ 35-40 minute.
  8. Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească.
  9. Blatul se taie pe înălțime în 3 bucăți relativ egale.
  10. Se insiropează fiecare bucată de blat cu sirop sau zeamă de compot, iar între bucățile de blat se pune o cremă sau frișcă.
  11. Se ornează cu aceeași cremă sau cu frișcă.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.