1 praf copt sau un vârf de linguriță de bicarbonat stins în lămâie
100g nucă
Preparare
0/
11 pași
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Se freacă gălbenușurile cu zahăr până devine o cremă.
Se adaugă făina.
Se adaugă bicarbonatul stins în prealabil în puțină lămâie. De fapt puteți pune bicarbonatul într-o gropiță făcută în mijlocul făinii peste care se pune o lingură de lămâie pentru a-l stinge.
Separat se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se incorporează în celălalt vas, unde aveți amestecul de făină și gălbenușuri. Se folosește o lingură pentru a se incorpora ușor.
Se toarnă într-o formă de tort tapetată sau o cratiță de 3kg.
Se introduce în cuptorul încins și se lasă aproximativ 35-40 minute.
Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească.
Blatul se taie pe înălțime în 3 bucăți relativ egale.
Se insiropează fiecare bucată de blat cu sirop sau zeamă de compot, iar între bucățile de blat se pune o cremă sau frișcă.
Se ornează cu aceeași cremă sau cu frișcă.
Recomandări
Este bine ca între bucățile de blat să se pună frișcă cu diverse fructe.
Acest website folosește cookies pentru a facilita o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării pe situl nostru confirmați acceptul Dvs. Puteți citi mai multe despre cookies, dar și despre politica de confidențialitate.Sunt de acord