Dacă doriți să faceți o înghețată cât mai rapid și care să nu necesite fierbere, atunci puteți încerca această înghețată de tip raw vegan, care este și un preparat de post.
Ustensile necesare
Notă ustensile*
Puteți folosi un mixer vertical sau blender pentru a amesteca ingredientele.
blender
blender vertical
mașină înghețată
cupă pentru înghețată
cornet înghețată
Ingrediente
0/
4
ingrediente
1,3 kg pepene galben (aprox. 900g pulpă pepene galben)
100g banană (1 banană)
cremă cocos 200g
130g miere de albine
Notă ingrediente*
În loc de cremă de cocos, puteți pune lapte de cocos, însă înghețata va ieși mai apoasă.
Preparare
0/
8 pași
Se pune crema de cocos în blender.
Se curăță banana și se aruncă în blender.
Se taie pepenele galben în cuburi și se pun cuburile de pepene în blender.
Se adaugă mierea de albine.
Adăugați și un strop de sare.
Se blenduie bine tot amestecul până ce devine totul o spumă de pepene.
Dacă aveți mașina de înghețată, atunci puneți amestecul de pepene galben în ea, dacă nu, puneți amestecul într-un vas/cutie de plastic la congelator pentru cel puțin 1-2 ore.
Se servește în cupe de înghețată sau cornete de înghețată.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.