Varză murată

5
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

borcan
oală mare
plită
cuțit
planșetă lemn

Ingrediente

0 / 5 ingrediente
  • 18 kg varză pentru un bidon de 35 litri sau borcan mai mic şi folosiţi mai puţin hrean şi sfeclă roşie
  • 6-7 buc hrean curăţat, pentru bidon de 35 l si 1 bucată hrean mare pentru bidon de 10 litri
  • 1 buc sfecla roşie pentru bidon de 35 litri şi două felii pentru cel de 10 litri
  • 1 lingură de sare neiodată la 1 litru de apă
  • câteva boabe de porumb

Preparare

0 / 4 pași
  1. Varza se curata si se aseaza in borcan de sticlă (sau bidon) cat mai uniform cu bucati de hrean si sfecla printre ea.
  2. Se clocotesc 20 litri de apa in care s-au pus 20 linguri de sare.
  3. Se toarna apa ferbinte peste varza pana ce se acopera toata varza si se pune capacul.
  4. Urmatoarele zile se mai pot adauga 1-2 verze si/sau apa cu sare (apa clocotita), in caz ca scade nivelul apei in bidon/borcan.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.