18 kg varză pentru un bidon de 35 litri sau borcan mai mic şi folosiţi mai puţin hrean şi sfeclă roşie
6-7 buc hrean curăţat, pentru bidon de 35 l si 1 bucată hrean mare pentru bidon de 10 litri
1 buc sfecla roşie pentru bidon de 35 litri şi două felii pentru cel de 10 litri
1 lingură de sare neiodată la 1 litru de apă
câteva boabe de porumb
Notă ingrediente*
Aici am folosit 6-7kg de varză, pentru un borcan de sticlă de 10 litri
Preparare
0/
4 pași
Varza se curata si se aseaza in borcan de sticlă (sau bidon) cat mai uniform cu bucati de hrean si sfecla printre ea.
Se clocotesc 20 litri de apa in care s-au pus 20 linguri de sare.
Se toarna apa ferbinte peste varza pana ce se acopera toata varza si se pune capacul.
Urmatoarele zile se mai pot adauga 1-2 verze si/sau apa cu sare (apa clocotita), in caz ca scade nivelul apei in bidon/borcan.
Recomandări
Foile de varza murata pentru sarmalute sa le congelati inainte de folosire.
Folosind foi descongelate ve-ti face sarmalutele mai usor.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.