Cireşată

3
ingrediente
Notă timp*: 2 săptămâni

Ustensile necesare

damigeană
tifon
formă gheață
congelator

Ingrediente

0 / 3 ingrediente
  • 5kg cireşe dulci şi amare
  • 2kg zahăr (de preferat zahăr brun)
  • 1-2l alcool 80 grade

Preparare

0 / 5 pași
  1. Se spală cireşele şi se pun într-o damigeană astfel: un rând de cireşe, un rând de zahăr, iar un rând de cireşe, un rând de zahăr etc.
  2. Se acoperă cu un tifon gura damigenei.
  3. În fiecare zi se zdruncină damigeana pentru a se amesteca totul.
  4. După 2-3 săptămâni se pune 1 litru alcool şi se amestecă bine.
  5. Când urmează a fi consumată, se scurge siropul şi se amestecă cu restul alcoolului.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.


2 comentarii la Cireşată
  • ioana hotea

    multumesc de retete cautam ciresata cred ca asta e cea mai potrivita multumesc mult

  • Corina

    Buna ziua.Am primit cateva kg de cirese dulci,imi doresc foarte mult sa fac ciresata.pot sa le folosesc chiar daca sunt dulci?Toate retetele sunt cu cirese amare….ajutati-ma va rog cu un sfat…multumesc.