Se spală cireşele şi se pun într-o damigeană astfel: un rând de cireşe, un rând de zahăr, iar un rând de cireşe, un rând de zahăr etc.
Se acoperă cu un tifon gura damigenei.
În fiecare zi se zdruncină damigeana pentru a se amesteca totul.
După 2-3 săptămâni se pune 1 litru alcool şi se amestecă bine.
Când urmează a fi consumată, se scurge siropul şi se amestecă cu restul alcoolului.
Recomandări
Se poate servi cu câteva cuburi de gheaţă, ca în imagine.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.