Se spala strugurii si se pun boabele strivite intr-un recipient cu capac.
Printre boabe se pune zaharul si se agita 2-3 zile pentru a dizolva zaharul.
Apoi se adauga alcoolul si se lasa la macerat pana se doreste sa fie servit.
Se strecoara lichiorul iar boabele se pun intr-o cratita.
In cratita cu boabele de struguri se adauga 300ml apa si se pune pe foc.
Dupa ce a clocotit bine se opreste focul iar cind s-a racit se strecoara.
Lichidul rezultat se amesteca cu cantitatea de lichior obtinut.
Se adauga alcool dupa gust.
Recomandări
Se pot folosi orice struguri negri dar sa fie tamaiosi.
Se poate servi cu câteva cuburi de gheaţă.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.