Se pun tăiţeii de orez în apă fiartă şi se lasă 5 minute la fiert, după care se pun la scurs în strecurătoare.
Se taie toate legumele fâşii.
Se pun usturoiul şi fulgii de chili la prăjit in wok in 3 linguri de ulei de susan.
Dupa 1 minut se pune şi ceapa la prăjit.
Se mai lasă 2 minute după care se pun restul de legume.
Se asesoneaza legumele cu puţină sare şi cubuleţele de ghimbir (sau praf de ghimbri).
Se lasa aproximativ 5 minute timp în care se amestecă totul. Legumele trebuie sa îsi pastreze culoarea, deci nu lăsaţi mai mult pe foc
După cele 5 minute, aruncaţi în tigaie si tăiţeii, amestecaţi totul si puneti 5 linguri de sos de soia.
Mai lăsaţi aprox. 2 minute si mai turnaţi 5 linguri de sos de soia.
Mai puneti chili sau sare daca e nevoie şi luati de pe foc. Tăiţeii se servesc calzi.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.