Mucenici

11 4
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Ingrediente aluat similar cu cel pentru cozonacul

0 / 11 ingrediente
  • 2kg făină
  • 600g zahăr
  • 100g unt
  • 2 linguriţe sare
  • 150g ulei
  • 0,5l lapte (trebuie să rezulte un aluat potrivit de tare)
  • 10 ouă
  • 3 plicuri zahăr vanilat (sau pastă de vanilie naturală)
  • 100g drojdie proaspătă
  • esenţă de rom
  • coajă de la 5-6 lămâi

Ingrediente aluat folosit la pâine

0 / 4 ingrediente
  • 1kg făină
  • 50g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță sare
  • apă călduță

Preparare cu ingrediente de cozonac

0 / 9 pași
  1. Se cerne faina intr-un vas mare in care facem cozonac de obicei.
  2. Se pune la încălzit puțin lapte, într-un ibric, în care dizolvam drojdia, sarea și 2 linguri de zahăr.
  3. Se toarna amestecul de la pasul 2 de sus intr-o copca facuta in faina și se amestecă cu puțină făină pentru a fermeta (se va forma plămada).
  4. Se bat 10 galbenusuri într-un bol și separat alte 4 albusuri cu zaharul si mirodeniile.
  5. Dupa ce creste plămada se adaugă galbenusurile si cele 4 albusuri batute spuma.
  6. Se incorporeaza toata faina,adaugandu-se lapte caldut pana ce se obtine un aluat nici prea tare dar nici moale.Aluatul obtinut se framanta adaugand treptat untul si uleiul.
  7. Se framanta 30 minute pana ce apar in aluat besici, adica acele bule de aer.
  8. Se lasa aluatul la dospit 1 ora.
  9. După o oră, din acest aluat se fac mucenici.

Preparare cu ingrediente de pâine

0 / 2 pași
  1. Pe foc se pune un ibric cu puțină apă în care se dizolvă drojdia.
  2. Se amestecă faina cu drojdia, se adauga apa pana se obtine un aluat vascos, se framanta 15 minute si se lasa la crescut 40 minute.

Preparare pregătirea finală a mucenicilor

0 / 8 pași
  1. Indiferent de varianta aleasă de mai sus, se fac covrigei/opturile din aluatul respectiv și se așează în tavă de copt.
  2. Preîncălzim cuptorul la 200 grade.
  3. Se aseaza mucenicii intr-o tava si se coc 20 minute in cuptor, lăsând temperatura la 180 grade.
  4. Cand sunt putin rumeniti se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  5. Separat, se face un sirop din apa, zahar, miere si zahar vanilat într-un ibric, pe plită.
  6. Dacă nu aveți nucă măcinată, puteți măcina miezul de nucă cu ajutorul mașinii de măcinat nuca.
  7. Se scufundă fiecare mucenic in sirop, iar apoi se dă prin nucă măcinată.
  8. Se așează toți mucenicii pe un platou.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.