Prăjitură cu vişine şi mere

11
ingrediente
9
porții

Ustensile necesare

mixer
bol
tavă de copt
lingură

Ingrediente

0 / 11 ingrediente
  • 8 mere curăţate şi tăiate cuburi mici
  • 1 cană vişine proaspete, înghețate sau din vișinată, fără sâmburi
  • 6 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 2-3 plicuri de vanilie
  • 1 praf de  copt
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 300g făină
  • 100g zahăr brun
  • 300g mere

Preparare

0 / 9 pași
  1. Se scot ouăle din frigider și se lasă la temperatura camerei pentru minim 30 minute, înainte de a începe pașii următori.
  2. Se separa galbenusurile de albusuri.
  3. Galbenusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt
  4. Se amesteca usor cu mixerul adaugind laptele si uleiul obtinand un aluat moale.
  5. Albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Se amesteca usor cu lingura aluatul cu spuma de albus.
  6. Se toarna compozita obtinuta intr-o tava pentru cuptor, tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei (sau se folosește hârtie de copt) și se întinde bine cu lingura.
  7. Peste aluatul din tava se aseaza visșinele si se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute,se incearca cu un pai.
  8. Cand este aproape gata se pun merele care au fost calite in 100g zahar facut caramel.
  9. Dupa 5 minute se scoate tava, se lasa sa se raceasca dupa care se taie patrate pentru a fi servita la musafiri.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.