Prăjitura albiniţa

13
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Ingrediente foi

0 / 7 ingrediente
  • 400g făină
  • 1 ou
  • 150g zahăr
  • 30g unt
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie sau oţet

Ingrediente cremă

0 / 6 ingrediente
  • 170g unt
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • 150g zahăr brun
  • 250ml lapte
  • 2 linguri griş
  • gem caise

Preparare foi

0 / 4 pași
  1. Se freaca oul cu zaharul si untul.
  2. Se adauga mierea cu laptele si se amesteca pe abur pana se ingroasa.
  3. Se incorporeaza bicarbonatul, faina si se framanta bine aluatul.
  4. Se imparte in 4 parte si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii la 180 grade.

Preparare cremă

0 / 2 pași
  1. Se fierbe laptele cu zaharul si grisul.
  2. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat si vanilia.

Preparare finală - montarea

0 / 3 pași
  1. Se pune 1/2 din crema pe prima foaie, se pune peste crema a doua foaie care se unge cu gem de caise.
  2. Peste gem se aseaza alta foaie peste care se pune restul de crema si apoi ultima foie.
  3. Pe ultima foie se pune o glazura de cacao (se topesc 3 linguri zahar cu 3 linguri apa si 2 linguri cacao).
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.