Bulgări cu cremă

7
ingrediente
8
porții

Ustensile necesare

mașină pentru măcinat nuci
tel
aragaz
cuptor
tavă

Ingrediente

0 / 7 ingrediente
  • 6 ouă
  • 500g nucă
  • 250g zahăr
  • 1 lingură pesmet
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • 1 lingură cacao

Preparare compoziție bulgări

0 / 5 pași
  1. Se separă gălbenușurile de albușuri.
  2. Se bat albușurile spumă cu 200g zahăr.
  3. Se adaugă 300g nucă măcinată și o lingură de pesmet. Dacă nu aveți nucă măcinată, folosiți o mașină de măcinat nuci.
  4. Într-o tavă unsă cu unt sau ulei, se pun cu ajutorul unei lingurițe turtițe din compoziție.
  5. Se pune tava cu turtițe în cuptorul încins și se lasă în cuptor la 150 grade pentru 15 minute.

Preparare crema

0 / 4 pași
  1. Se freacă gălbenușurile cu 50g zahăr folosind un tel sau mixer.
  2. Se pune o lingură de cacao și laptele în amestec.
  3. Crema rezultată se fierbe la bain-marie, pe aragaz, până se îngroașă.
  4. Se oprește focul și se adaugă untul.

Preparare finală

0 / 2 pași
  1. Se unesc câte două turtițe cu cremă, se ung cu cremă și se dau prin nucă. Astfel se formează bulgării cu cremă.
  2. Se pun pe un platou sau un bol înalt și se lasă la frigider pentru 1-2 ore sau până vor fi serviți.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.