Colţunaşi cu spanac

7 4
ingrediente
5
porții

Ustensile necesare

Ingrediente umplutură

0 / 7 ingrediente
  • 0,5kg spanac
  • 100g cașcaval
  • 1 ou fiert
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar sos de roșii sau suc de roșii
  • 50g unt

Ingrediente

0 / 4 ingrediente
  • 3 ouă
  • 1/2 pahar apă
  • 300g făină
  • sare

Preparare umplutura

0 / 7 pași
  1. Se alege spanacul și se spală bine.
  2. Se pune 1 litru de apă la fier într-o oală, pe aragaz.
  3. Când apa a dat în clocot, se pune spanacul în apă.
  4. Spanacul se lasă să fiarbă și când este gata se scoate și se pune într-o strecurătoare, pentru a se scurge apa.
  5. Se toacă spanacul pe un tocător de lemn.
  6. Se pune o cratiță pe foc, în care se pun și se amestecă: spanacul tocat, gălbenușul de la un ou fiert, un ou crud, făina. Se lasă la foc mic și se amestecă bine toate ingredientele.
  7. Dupa 4-5 minute se ia de pe foc și se adaugă 40g de cașcaval și piper.

Preparare foaie tăițăi

0 / 12 pași
  1. Din ouă, apă, sare și făină se face un aluat, care să nu fie vârtos.
  2. Se întinde aluatul pe o planșetă de lemn, cu ajutorul unui sucitor.
  3. Aluatul întins să aibe in jur de 3-4mm grosime.
  4. Se taie forme pătrate din aluat, de aproximativ 4cm latura.
  5. Pe fiecare pătrat se pune câte o linguriță de umplutură.
  6. Aceste pătrate se lipesc în diagonală, pentru a forma triunghiuri.
  7. Se ia fiecare colțunaș astfel format și se pune într-o oală în care fierbe apă cu sare.
  8. După ce am fiert colțunașii, se așează într-un vas termorezistent, uns cu unt
  9. Se toarnă sos de roșii peste colțunași și se pune untul.
  10. Se presară cașcavalul (ras pe răzătoare) peste colțunași si sosul de roșii.
  11. Se încinge cuptorul la 180 de grade și se introduce vasul ceramic cu colțunași.
  12. Se lasă aproximativ 20-30 minute până se gratinează colțunașii.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.